Biopi Haftanın Tarifi: Limonlu & Naneli Buzlu Çay

Biopi Haftanın Tarifi: Limonlu & Naneli Buzlu Çay

Yaz sıcaklarının devam ettiği bu günlerde, içinizi serinletecek ve aynı zamanda pratik bir tarifle karşınızdayız. Bu limonlu & naneli buzlu çay, Biopi pipetlerinizle birlikte keyifli bir mola için ideal!

Malzemeler:

  • 4 su bardağı sıcak su

  • 4 poşet siyah çay (isteğe bağlı olarak bitki çayı da kullanabilirsiniz)

  • Yarım limonun suyu

  • 1 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu (isteğe bağlı)

  • Bir tutam taze nane yaprağı

  • Bol buz

  • Biopi şeker kamışı pipetleri

Hazırlanışı:

  1. Sıcak suda çay poşetlerini 5-7 dakika demleyin.

  2. Çay poşetlerini çıkarın ve limon suyunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak bal veya akçaağaç şurubunu da bu aşamada ekleyip karıştırın.

  3. Taze nane yapraklarını hafifçe ezin ve demliğe ekleyin.

  4. Hazırladığınız çayı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, ardından buzdolabında iyice soğutun.

  5. Servis ederken bol buz ekleyin ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.

  6. Ferahlatıcı buzlu çayınızı doğa dostu Biopi şeker kamışı pipetinizle birlikte keyifle yudumlayın!

Afiyet olsun!

Bloga dön